Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Miljöpartiet – ett parti för landsbygden!"

Man kan undra om Jens Runnberg läst miljöpartiets budgetförslag när han på ledarsidan den 4 oktober lättvindigt avspisar MP som landsbygdens fiende och Södermalms väktare. MP föreslår att ta bort miljarder från motorvägsbyggen i Stockholmsområdet för att bygga järnväg på landsbygden. Våra förslag gör det möjligt för gruvorna i Bergslagen att transportera malmen på spår, vi bygger bort flaskhalsar på Ostkustbanan och tidigarelägger Norrbotniabanan. Vår satsning på biogas gör den som bor på landet till vinnare. Regeringen lånar till skattesänkningar åt banker och storkapital, vi finansierar till sista kronan. Principen att förorenaren betalar är den bästa metod politiken har för att påskynda och modernisera. Vi lyssnar på forskningen, regeringen stoppar huvudet i sanden. Någon måste ta ansvar. Regeringen vägrar. Då är det hög tid för regeringsskifte.

Jan Lindholm

Riksdagsledamot (MP)

Svar direkt: Jan Lindholm har uppförsbacke i frågan om sympatier på landsbygden. En titt på valresultatet 2010 visar exempelvis att MP i valkretsen Nås (Vansbro) nådde 1,4 procent, i Vika-Venjan (Mora) 3,9 procent och Yttermalung (Malung-Sälen) 1,6 procent. Landsbygdens skepsis mot Lindholm är välmotiverad. Samtidigt noterar jag att MP:s röstetal i valkretsen Södermalm-Enskede blev 16,8 procent.

Jens Runnberg

Ledarskribent