Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsar i Gränges

Richard Rohde, 45, är ny ägare av bostads- och affärsfastigheten vid Kopparbergsvägen 48.
Han planerar att investera flera miljoner i fastigheten.

Annons

– Jag tog över i september och vi började med att måla om i trapphusen, ett arbete som nu är klart. Sedan ska jag efter önskemål från hyresgästerna ta itu med en del badrum och likaså ska köken renoveras och få nya vitvaror, berättar Rohde.

I vår planerar han att fortsätta med att byta taket och längre fram kan det även bli aktuellt att byta fönstren i det nästan 60 år gamla huset

– Takbytet vill jag gärna kombinera med att bygga om vinden. Vad jag förstått råder det brist på större lägenheter i Grängesberg och på vinden skulle det kunna få plats upp till fyra lägenheter på 100 kvadratmeter.

Richard Rohde, bosatt i Vallentuna, har länge varit bekant med fastighetens tidigare ägare Torsten Gustafsson, 75, från Upplands Väsby, och fick snabbt kännedom om att Gustafsson ville sälja.

– I början av 80-talet köpte jag fastigheten i Grängesberg av en ingenjör på Ikea som hade blivit pensionär och skulle flytta till Spanien. Nu är det av samma anledning som jag säljer; att jag känner att det är dags att med ålderns rätt lämna över, förklarar Gustafsson.

I fastigheten finns sex lägenheter och fyra affärslokaler. Rohde har haft två lägenheter utannonserade och han upplever att det verkar vara ett relativt stort intresse. Hyresnivåerna på 3 550 i månaden för tvåan på 55 kvadrat och 4 280 för trean på 77 kvadrat verkar inte avskräcka.

Samtliga affärslokaler är uthyrda, men i den lokal där Radovan Skero tidigare hade sin pizzeria bedrivs ingen verksamhet. När Skero hösten 2009 blev ägare av Värdshuset Stopet flyttade han dit pizzerian, men har valt att behålla den gamla lokalen.

– Jag gillar inte när det står tomt och ska försöka få en överenskommelse med Radovan så det kan bli verksamhet i lokalerna igen, säger Richard Rohde.

– Jag är byggnadsingenjör i grunden och har sedan tidigare en industrifastighet på 600 kvadratmeter utanför Stockholm. Min tanke är att i framtiden utöka beståndet och jag ser långsiktigt på fastighetsköpet i Grängesberg, framhåller Richard Rohde.