Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner satsas på kompetenshöjning för turistnäringen

En stor utbildningssatsning har nu dragit i gång bland hotell, restauranger och skidanläggningar i Dalarna. 540 anställda i 19 företag, som är verksamma inom besöksnäringen, ska "kompetenshöjas" och träna sig i att möta framtidens turister.

Annons

Under det närmaste året ges ett 30-tal specialgjorda kurser i allt från språk, ekonomi och marknadsföring till försäljning, service och ledarskap.

– Kompetensförsörjningen är en av grundpelarna i regionens strategiska arbete, och en tillväxtmotor i vår roll som Sveriges tredje största besöksdestination, säger länsturistchef Lotta Magnusson, region Dalarna.

Under åren 2012-2014 investeras åtta miljoner kronor i kompetens och utbildning, med stöd av Europeiska sociala fonden.

Företagen och de anställda satsar sin tid och kraft, men slipper resa bort då alla kurser sker i närområdet.

Totalt blir det ett 50-tal specialdesignade kurser i elva kompetensområden. Dessa har tagits fram utifrån företagens önskemål och behov. Närmare 3 000 kursplatser kommer att erbjudas.

– Detta är precis vad vi väntat på, en riktig kompetenssatsning, och ytterligare ett steg för utvecklingen av besöksnäringen, menade Anders Sessler vid Lindvallen restauranger i samband med att den helt nya kurskatalogen presenterades i Sälenfjällen för projektdeltagarna i Sälenområdet.

.

Annons