Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner satsas på kompetenshöjning för turistnäringen

En stor utbildningssatsning har nu dragit i gång bland hotell, restauranger och skidanläggningar i Dalarna. 540 anställda i 19 företag, som är verksamma inom besöksnäringen, ska "kompetenshöjas" och träna sig i att möta framtidens turister.

Annons

Under det närmaste året ges ett 30-tal specialgjorda kurser i allt från språk, ekonomi och marknadsföring till försäljning, service och ledarskap.

– Kompetensförsörjningen är en av grundpelarna i regionens strategiska arbete, och en tillväxtmotor i vår roll som Sveriges tredje största besöksdestination, säger länsturistchef Lotta Magnusson, region Dalarna.

Under åren 2012-2014 investeras åtta miljoner kronor i kompetens och utbildning, med stöd av Europeiska sociala fonden.

Företagen och de anställda satsar sin tid och kraft, men slipper resa bort då alla kurser sker i närområdet.

Totalt blir det ett 50-tal specialdesignade kurser i elva kompetensområden. Dessa har tagits fram utifrån företagens önskemål och behov. Närmare 3 000 kursplatser kommer att erbjudas.

– Detta är precis vad vi väntat på, en riktig kompetenssatsning, och ytterligare ett steg för utvecklingen av besöksnäringen, menade Anders Sessler vid Lindvallen restauranger i samband med att den helt nya kurskatalogen presenterades i Sälenfjällen för projektdeltagarna i Sälenområdet.

.