Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöbil vann STCC-premiären

Annons

Årets första STCC-race var ett lopp med idel segrare.

Robert Dahlgren och Volvo vann _ liksom miljötänket.

Dahlgrens seger var den första med en bil som haft etanol i tanken.

Inte bara i Sturup, Skåne, STCC och Sverige utan första segern någonsin i världen i Internationella bilsportförbundets super 2000-reglemente. Under det regelverket sorterar även VM-serien WTCC och i brittiska BTCC.

Fler kommer att följa Volvos miljöexempel. Janne "Flash" Nilssons BMW körde in på andra plats i Sturup med hjälp av vanlig bensin, men han har snart bytt till E85, han också.

Fabriken är bara inte helt klar med motorerna ännu.

STCC:s premiärlopp på Sturup blev ganska konstigt.

Förhandsfavoriten Richard Göransson snurrade framför Robin Rudholm under kvalet med två riktigt trasiga bilar som resultat.

Thed Björk, en annan förhandsfavorit satt före start och såg till sin förtvivlan hur depåpersonalen plötsligt började byta däck på hans bil i sista minuten.

Det var förbjudet. Björk led, det kokade inne i störthjälmen och han begrep direkt att det här var ett race som han aldrig kunde vinna. Och då hade starten ännu inte gått.

Björk förvisades ner i kön på startfältet som straff och det på en bana där det är näst intill omöjligt att få till en omkörning.

Han blev till slut sjua.

Stallkompisen hos Audi, Frank Stippler, hade det inte roligare han. Han hade inte fått tillräckligt mycket bränsle och depåfolket svärmade runt bilen i ett läge när de inte fick svärma. Ner med Stippler i fältet, han också.

Man får anta att samtalsämnet vid Audimiddagen efter loppet var ganska givet i Sturup.

Trea i loppet, efter Dahlgren och Janne "Flash" Nilsson var skåningen Johan Sturesson.

TT

Mer läsning

Annons