Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mild vinter drabbade Sälen hårt

/
  • Lite snö. Riktigt så här illa hade inte Sälenfjällen i vinter men i oktober 2005 såg det ut så här. Foto: Sören Haga/arkiv

Annons

Sälen drabbades hårt av den milda väderleken under december och januari. Den svaga resultatutvecklingen där kompenserades delvis av en stark resultatutveckling i Hemsedal, Trysil och Vemdalen, skriver Skistar i rapporten.

Vinsten före skatt stannade på 301 miljoner kronor under perioden september 2006-maj 2007, de nio första månaderna i bolagets räkenskapsår. Det är en försämring med 100 miljoner kronor jämfört med motsvarande period i fjol.

Omsättningen minskade från 1,26 miljarder kronor till 1,23 miljarder kronor.

Även för tredje kvartalet redovisas minskad omsättning och lägre vinst. Skistar förklarar resultatförsämringen med ett försämrat finansnetto, valutakurseffekter, lägre beläggning i Sälen samt lägre intäkter i Åre under påskveckorna på grund av snöstormar.

I Sälen minskade omsättningen och rörelseresultatet kraftigt jämfört med ett år tidigare.

"Det ovanligt milda vädret under december och början av januari innebar begränsat öppethållande i skidsystemet och därmed en betydande reduktion av intäkter och resultat", skriver bolaget.

Eftersom Skistar tvingades tillverka snö i höga temperaturer, vilket kostar mycket pengar, kunde inte kostnaderna pressas i någon större omfattning.

Skistar planerar att investera 196 miljoner kronor i sina anläggningar inför nästa säsong. Bland annat installeras en ny lift i Lindvallen. Snötillverkningen ska också byggas ut.

Skistars aktie hade vid 13-tiden på onsdagen backat med drygt 2 procent till 118 kronor.

Skistar äger och driver alpina fjällanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge.

TT

Mer läsning

Annons