Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mikael Gustafsson ende masen i Svenska Rallyt

På torsdagskvällen inleds årets upplaga av Svenska Rallyt med den numera klassiska Superspecialsträckan på Färjestads travbana.
I det 85 bilar starka startfältet finns en dalaförare – Ludvikas Mikael Gustafsson, 50.
– Det här ska bli kul. Vi har precis åkt igenom alla sträckor och det ser jättefint ut, säger Mikael efter onsdagens rekognosering.

Annons

Mikael Gustafsson är ingen rookie i sammanhanget. Årets start blir hans sjätte i Svenska Rallyt och för tredje gången har han Lars-Erik Kronberg vid sin sida som co-driver.

– Jag ser verkligen fram emot tävlingen. Vägarna är isiga och fina. Synd bara att det inte finns så mycket snö att ta stöd av på sidorna.

Årspremiären med bilen skulle egentligen ha skett i Uppsalas SM-tävling för ett par veckor sedan. Nu blev den i stället som föråkarei Dan Anderssons Minne.

– Tyvärr hann vi inte få klart bilen i tid till tävlingen i Uppsala. Men tanken är att vi ska köra resten av SM-serien och Bergslagen Rally Cup, om vi nu har någon bil kvar efter Svenska Rallyt...

Det får du väl se till att ha?

– Ja, jag hoppas det, fast även om jag är 50, så känner jag mig som 20 i huvudet. Det ska bli så kul att köra.

Vad har du för målsättning i helgen?

– Först och främst ska vi ta oss runt. Sedan är det skoj om vi kan vara långt framme i Mitsubishi Cup också. Det är ju dubbla poäng på spel i Svenska Rallyt, säger Gustafsson.

Vem tror du står som segrare i Svenska rallyt på söndag?

– Jag tror att Jari Matti-Latvala blir vass.

Två svenskar kör wrc-bilar, Patrik Sandell och banracingföraren Richard Göransson.