Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK-trio missar hela slutspelsserien

Christopher Fish hopp om att spela mer den här säsongen står till lagkamraterna.
Hans medverkan i slutspelsserien är inte aktuell.
– Jag hoppas på direktkvalet, säger Moraforwarden.

Fish avstod de sista matcherna i grundserien på grund av "skada på underkroppen", men hoppades kunna vara med då slutspelsserien drog igång.

Men så blev det alltså inte och han kommer även att missa de två sista, onsdagens hemmamatch mot Rögle och fredagens bortamöte mot Malmö.

– Jag har provat, men det funkar inte. Det är tråkigt, säger han med en suck.

I rehabiliteringen har Mora IK satt upp en plan och det är att han ska vara i speldugligt skick i direktkvalet mot SHL. Det startar redan på söndag, två dagar efter att den sista matchen i slutspelsserien avverkats.

Ska Christopher Fish få spela något mer den här säsongen, gäller det att lagkamraterna tar tillräckligt mycket poäng i de två återstående matcherna så att laget kommer bland topp tre och kvalificerar sig för direktkvalet.

– Det är det som är planen, vi får se om den håller. Jag vet faktiskt inte om och när jag kan spela.

– Jag har testat på is, det funkar inte, och det enda jag vet nu är att jag måste vänta längre.

Fish kan inte bidra med något på isen, men den snart 22-årige Moraforwarden har hittat en annan roll för att hjälpa laget.

– Jag har stått i båset de senaste matcherna och hjälpt till där, det är roligt.

Och det vill till att Fish manar på killarna om han ska kunna komma tillbaka på isen den här säsongen.

I samma situation är Yan Stastny och Johan Johnsson. De har heller inte spelat något i slutspelsserien och kommer inte att medverka i de två sista matcherna.

Mora IK:s fysioterapeut, Hans Sinders, vill inte berätta vad det rör sig om för skador, men konstaterar att ingen av ovan nämnda trio är aktuell för spel den närmaste tiden.

– Vi hoppas på direktkvalet och den som ligger närmast spel är Johan, berättar Sinders.

Sedan kan vi nämna att William Pethrus på grund av sjukdom inte kunde spela mot Karlskoga och den 17-årige backtalangen missar också matchen mot Rögle.

– Men han är snart redo igen, säger Hans Sinders.