Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK-stjärnan: "Jag spelar mot Rögle"

Tur i oturen. Så beskriver Lukas Bengtsson händelsen uppe i Timrå, där han oturligt fick en puck på käken.
Det hindrar dock inte honom från att vara med i onsdagens toppmöte mot Rögle.
– Det kunde ha slutat mycket värre, konstaterar Moras stjärnback.

Det var i andra perioden i lördagens bortamatch uppe i Timrå som olyckan var framme.

– Jag tror det var en back som sköt och att pucken styrde på Mitch (Kevin Mitchell) skridsko och upp på käken. Det gäller att vara med hela tiden, men nu såg jag inte ens skottet komma och hade inte en chans att hinna med när pucken oturligt styrdes upp mot ansiktet, berättar Lukas.

När DT-sporten måndag kväll pratar Med Morabacken, har han tidigare på dagen varit och besökt en tandläkare.

– Två rötter var av och de drog tillbaka tänderna som hade flyttat på sig. Det blir fler besök och jag hoppas det blir bra till slut.

Han har varit nära att skadas tidigare under säsongen, men haft tur och klarat sig.

Redan i premiären borta mot Timrå, höll Bengtsson på att falla offer för den nya regeln med hybridicingen. Lukas var först på en icingpuck (det ska blåsas av även om anfallaren är lika med backen), slappnade av och väntade på avblåsning. Den kom inte och Timråspelaren fullföljde tacklingen på Lukas som for handlöst in i sargen.

– Det var ändå inte så farligt, menar han.

Sedan råkade han ut för en vårdslös tackling av förre lagkamraten Jonathan Harty, då Björklöven besökte FM Mattsson Arena.

– Det är värre om någon försöker skada en, men det här som nu hände i Timrå var ju ren otur.

Trots oflytet att träffas av en puck i ansiktet är Bengtsson vid gott mod då vi pratar med honom och han är tacksam att det inte blev värre.

– Tandskyddet räddade mig, utan det hade jag blivit tandlös.

– Det här är sånt som händer och det kunde som sagt ha gått värre. Okbenet kunde ha gått av, men jag hade tur. Visst får jag äta lite soppa framöver, men det får jag ta. Man får se det positivt, säger Lukas med ett skratt.

Fullt lika tur hade inte Patrik Cedergren. Den förre MIK-backen träffades av en puck i ansiktet i fjol och den tog så illa att det blev en spricka i okbenet.

– Om det hade tagit så illa som det gick för Patrik, då hade det krävts operation. Tänker man på vilka skador det hade kunnat bli, så inser man att jag hade tur, konstaterar han.

Och en puck i ansiktet ska inte hålla honom borta från isen.

– Jag tränade i dag innan jag var till tandläkaren och nog ska jag vara med mot Rögle.

– Jag får använda ett specialskydd en tid, med galler nertill och visir upp till.

Att en så pass viktig spelare som Lukas kan vara med är förstås av stor vikt. Tillsammans med parkamraten Kevin Mitchell utgör backduon ett ständigt hot för motståndarförsvaret, inte minst i powerplay.

Tillsammans har backparet svarat för 58 poäng. Mitchell toppar allsvenskans poängliga med sina 32 (9+23) poäng medan Bengtsson är trea med (5+21) 26, för övrigt samma poäng som tvåan, Rögles Jesper Jensen (12+14).

– Som jag sagt så många gånger tidigare, vi trivs väldigt bra tillsammans. Det är jättekul, så det är bara att fortsätta spela och njuta, säger Lukas om samspelet med Mora IK:s lagkapten.

När Mora och Rögle möts, är det ettan mot fyran. MIK är fem poäng före det favorittippade Ängelholmslaget. Vid hemmaseger under ordinarie tid skiljer det åtta.

– Det gäller att göra det enkla jobbet först och det svåra vid rätt tillfällen. Vi fortsätter ta match för match och det gäller att vi fortsätter ta trepoängare, säger 20-åringen om fortsättningen.