Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK saknar tre backar i kväll

Först lämnade Robin Gartner återbud på grund av halsfluss. Sedan blev Mikael Wikstrands och Tom Nilssons utrustningar kvar i Schweiz.
Det innebär att Mora IK i kvällens viktiga bortamatch tappar tre ordinarie backar.

När DT-sporten under helgen kollade läget i Mora IK var det "bara" de långtidsskadade Alexander Sundström och Patrik Andersson som saknades då allsvenskans slutspurt drar i gång i kväll efter ett uppehåll.

Men i ett nafs så försvann tre tänkta backar. Sjukdom är inte så mycket att göra något åt (Gartner), men att utrustning hamnar på villovägar svider förstås extra hårt.

– Wikstrands och Nilssons utrustningar är kvar i Schweiz och båda missar kvällens match, berättade MIK:s assisterande tränare, Göran Tärnlund, timmen innan nedsläpp.

De 18-åriga backarna har varit iväg med Småkronorna till Schweiz på en landslagsturnering och olyckligtvis kom inte deras trunkar med på planet till Sverige.

Det här innebär att Lukas Bengtsson gör allsvensk debut i mötet mot BIK Karlskoga. Den 17-årige backen har tidigare varit avbytare i en allsvensk match.

– Men nu blir det riktig debut för Lukas, konstaterade Tärnlund.

Debut gör även Tim Sandberg. Efter att ha skött båsdörren i ett par matcher får nu målvaktslånet från Djurgården göra sin första match i MIK-tröjan.