Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK:s succéback tillbaka: "Skönt"

Hjärnskakningsproblematiken ser ut att vara över.
Inför mötet med Rögle finns både Lukas Bengtsson och Trevor Frischmon med i truppen.
– Det känns väldigt bra, säger MIK-tränaren Patric Wener.

Hjärnskakningarna har rasat in som en epidemi i Mora IK.

Senast i raden av drabbade var Trevor Frischmon som åkte på en smäll mot huvudet mot Björklöven för ett par veckor sedan.

Därefter var det succébacken Lukas Bengtssons tur i mötet med Djurgården.

Nu har duon vilat en tid – och båda finns med inför mötet med Rögle på torsdagen.

– Nu har vi mindre och mindre skador och det känns väldigt bra. Både Lukas och Trevor är också tillbaka i träning och det känns väldigt bra, säger Patric Wener.

Backtalangen Lukas Bengtsson har fått sitt stora genombrott under hösten.

– Det betyder mycket på träningen i dag bara när han var tillbaka i femman med "Wesslan" (Jonas Westerling). Det var en stor glädje. Det betyder mycket och jag tror laget betyder mycket för Lukas också.

Skadeläget underlättare för Patric Wener.

– Det märks på träningarna att vi kan gå hårdare. Vi spar energi och vi är fräschare när det blir match. Jag tycker även att det synts de två senaste matcherna. Mitt önskemål är att inte behöva plocka in spelare under säsongens gång. Men, som sportchef får man agera när det blir såna här skador. Men jag tycker att vi har träffat riktigt bra med Alexander Ribbenstrand, Emil Lundberg och Sergio Somma.

På torsdagskvällen väntar Rögle i Ängelholm, ett lag Mora slog hemma med 5–2.

– Jag tror de kommer att vara mycket bättre än det lag vi mötte då. Det har hänt en hel del grejer där med sparkad tränare och så vidare.

Spelar de annorlunda nu jämför med förra gången ni möttes?

– Det har vi gjort och vi kommer att fortsätta. De spelar lite mer tillknäppt än tidigare, men på hemmaplan kommer de att köra hårt tror jag.

Rögle har visserligen två fler matcher spelade än Mora – men jagar närmast av lagen under playoffstrecket.

– Det är en väldigt viktig match. Det är en sexpoängsmatch och det har vi börjat prata om reda nu. Det är ingen kris om vi förlorar, men det skulle kännas väldigt bra om vi kan vinna där nere. Men, Rögle var tippade topp tre på upptaktsträffen så det är ett bra lag.