Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK:s fjärde raka hemmaförlust

Mora är allsvenskans bästa bortalag.
Men hemma är man alldeles "borta".
Mot Björklöven kom fjärde raka förlusten i FM Mattsson Arena. Gästerna vann med 3–0.

Ett defensivt starkt Björklöven vann ganska bekvämt får man ändå säga och trots att Mora hade 13 minuters powerplay lyckades man inte få hål på Lövenmålvakten Kevin Lindskoug.

– Jag är väldigt besviken på vårt spel i numerärt överläge, sa MIK-coachen Jeremy Colliton.

Bara i andra perioden hade hemmalaget nio minuters powerplay, men det var rena köttmuren framför Björklövens kasse och MIK hade väldigt svårt att skapa några riktigt vassa lägen.

Det som föranledde de många minuterna i PP i andra perioden var en väldigt vårdslös tackling på Lukas Bengtsson från tidigare lagkamraten Jonathan Harty, som åkte på matchstraff för tackling mot huvudet.

Det uppstod tumult efter det och Christopher Fish skulle göra upp med Harty.

– Det var otroligt respektlöst och man måste stå upp för laget, sa Fish som också fick lämna isen i början av den andra perioden.

Slagskämparna åkte båda på matchstraff.

Kevin Mitchell skrek några mindre väl valda ord till Björklövens bås. Ord som inte lämpar sig i tryck, men det var inga vänlighetsfraser, som alla förstår.

Medan spelarna pucklade på varandra låg Bengtsson först kvar på isen orörlig. Efter översyn av läkare tog 20-åringen sig av isen med hjälp av lagkamrater.

Det såg inte alls bra ut, men som tur var återkom Lukas i spel efter omplåstring.

– Sånt där vill man inte se på isen. Jag trodde att tacklingen på Lukas skulle få laget mer tänt, men så blev det inte, det är jag besviken på, menade Colliton.

– Men Lukas är okej, som tur är, tillade Moratränaren.

Patric Wener beklagade det inträffade.

– Ja, det var väldigt olyckligt. Lukas är den siste som jag skulle vilja se skadad och jag blev jäkligt glad när han var tillbaka, sa Löventränaren.

Även Johan Johnsson åkte på en riktigt ful tackling, men som tur var klarade sig även han.

Det här var fjärde raka förlusten i FM Mattsson Arena för allsvenskans sämsta hemmalag.

Att sedan inte lyckas få till ett enda mål trots så mycket spel i numerärt överläge håller inte om Mora ska fortsätta vara ett topplag, för MIK är fortfarande med i toppen tack vare att man är allsvenskans bästa bortalag.

– Det finns ingen ursäkt för hur vi spelade i dag, inte minst spelet i powerplay som var riktigt dåligt, konstaterade Colliton.

Desto mer nöjd var förstås Patric Wener, som fick lämna sin gamla hemmaarena med tre poäng.

– Moraspelarna såg sega ut, kanske beroende på att de rest mycket (åkte hem från Skåne torsdag natt). Jag tycker vi gjorde en bra match över 60 minuter, sa en nöjd Wener.