Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK presenterade nya spelare

Lördagskvällen var Mora IK:s fans kväll i FM Mattsson Arena, med bland annat presentation av nya spelare som redan anlänt till Mora, men även ytterligare nyförvärv skulle visas upp, men ingen av de två dök upp.

– Nej de kommer inte förrän i juli, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

Silly Season är hockeybloggarnas stora period. Det spekuleras hej vilt om övergångar. I bland har de rätt, men rätt ofta är de helt fel ute.

Enligt vissa bloggare, eller i alla fall en från Skåne, skulle Mora visa upp bort mot en handfull nya spelare på lördagskvällen.

Tränaren Patric Wener har själv sagt ytterligare fyra nya spelare ska in i laget.

Hur många blev det då?

Jo, två stycken, men ingen av dem var på plats i Mora.

Som DT-sporten skrev i fredags är en av de två nya backen Jonathan Harty som har kanadensiskt pass men är född i Tyskland.

– Jonathan är en av hårdaste backar jag sett spela, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

Men finns det inte risk att han drar på sig många utvisningar i Sverige då?

– Han får väl anpassa sig, men det är ingen ful spelare.

Det andra nyförvärvet är en tung center från Kanada som lystrar till namnet Jerremy Colliton och är 28 år och har meriter från NHL och har spelat i Rögle. Det är stor pjäs som mäter 193 centimeter och väger 91 kilo.

– Han är stark och bra med pucken. Honom har vi aldrig fått hit om han inte haft ett struligt fjolår med bland annat en hjärnskakning. Johan Alcén har spelat med honom i Rögle, och vi har även gått på Johans rekommendation. Johan säger att det är en toppenkille

– Det är förstecenter, tillägger Peter Hermodsson.

Men jakten på nya spelare är inte slut med de här två.

– Vi söker en rutinerad back och målskytt som ska ersätta Daniel Viksten. Vi har några namn vi jobbar på, säger Peter Hermodsson innan han går in den fullsatta restaurangen i FM Mattsson Arena.