Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK nollat mot Karlskoga

När Karlskoga gästade FM Mattsson var spelet och effektiviteten från i tisdags som bortblåst.

Mora var efter de fem första omgångarna målgladast i allsvenskan med 20 fullträffar och noterade tennissiffror senast borta mot Västerås.

Karlskoga kunde vinna med 2–0, varav det sista målet kom i tom kasse.

– En tung förlust, konstaterade besvikne MIK-tränaren Patric Wener.

Han var besviken på sitt eget lag som inte lyckades få hål på duktiga Joel Gistedt i gästernas kasse, men han uttryckte även besvikelse på domaren.

– De fick ju hela tiden hänga på Anzé (Kopitar) och det borde domaren ha stävjat, menade han.

Karlskogatränaren Lenny Eriksson hade en annan uppfattning.

– Jag tycker inte alls vi hängde på honom. Det vi gjorde var att plocka bort Kopitars passningsmöjligheter och det gjorde vi bra.

Traditionens makt är tydligen stark i hockey. MIK brukar få tufft mot Karlskogalaget med deras fysiska hockey. Trots ny tränare och många nya spelare höll traditionen i sig och Mora hade svårt att få till något ordnat spel denna afton.

Inte ens spelet i numerärt överläge, det som MIK varit så effektivt tidigare, fungerade inte alls. Inte ett enda mål, trots fem numerära överlägen.

– Visst borde vi ha gjort mål på de överlägen vi hade. För lite trafik framför kassen, var Weners förklaring till ineffektiviteten där.

– Sedan hade de en väldigt bra målvakt, poängterade MIK-tränaren.


Karlskoga däremot visade upp ett rörligt och vasst powerplay. Det så oerhört viktiga första målet kom i just numerärt överläge 4.56 in i mittperioden.

Första perioden var rätt jämn med ett visst spelövertag för Mora. Hemmalaget skapade de något vassare chanserna, men pucken ville inte in.

Inte ens i de två numerära överlägen som Mora hade. Annars har spelet i powerplay gett bra utdelning i tidigare matcher.

I mittperioden fick Karlskoga tidigt två numerära överlägen. Flera chanser skapades och domaren tog till och med till videogranskning för att kolla om pucken var inne en gång. Det blev inget Karlskogamål den gången, men knappt två minuter senare tvingades MIK-målvakten Linus Ullmark kapitulera efter ett snyggt mål i numerärt överläge.

I tredje vaskade Wener om i formationerna, hans lag fick två nya chanser i numerärt överläge, men det ville sig inte denna afton.

– Vi krigade på in i det sista i alla fall. Vi såg inte fräscha ut i benen i dag, men vi kommer tillbaka till matchen mot Leksand, lovade Wener.