Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK-camp med garv

Mora IK har under helgen haft en camp där huvudsyftet varit att svetsa samman gänget.
När Patric Wener ska summera lägret kommer svaret fort:
– Det blev full pott, tio poäng, konstaterar nye MIK-tränaren.

Under den tre dagar långa campen har det varvats med vanlig träning, prestigefyllda tävlingar och trevligt umgänge, allt i närområdet.

– Man behöver inte åka så långt för att få till bra läger. Det är riktigt fint i de här trakterna, inte minst för en värmlänning som jag.

När DT-sporten gjorde ett besök skulle killarna prova på att ro kyrkbåtsrodd under ledning av Åsa Mattsson.

Hockeykillarna tog tag i varsin åra, lydde Åsas order och den stora båten tog sig utan missöden ut från hamnen i Nusnäs.

Wener struntade i åran, satte sig längst bak och njöt av utsikten.

– Jag har aldrig tidigare varit på Siljan. Det var verkligen vackert. Det är lika fint som de jag känner har beskrivit att det är i de här trakterna, poängterar Patric.

Just vädret ställde till det för en del, där solen stekte på hockeykillarnas bara ryggar. Några märkte efteråt att de inte hade smörjt in sig tillräckligt.

– En del såg ut som kräftor, säger Mattias Beck med ett skratt.

Beck ingick i det segrande laget i den prestigefyllda fyrkampen som hans femma vann. När DT fick en pratstund skulle han iväg på middagen som avslutande hela lägret.

– Jag kan ta det lite lugnt, det är andra killar som fortfarande får jobba.

Det var nämligen så att de två förlorande femmorna skulle laga middag och passa upp på det vinnande laget, som bara kunde sätta sig till bords och njuta.

– Perfekt att bli uppassad av de andra, haha.

Övriga i den vinnande "femman" var Mantas Armalis, målvakten som troligtvis blir utlånad till vintern, Tom Nilsson, Jonathan Johansson, Tony Söderman samt återvändande backen Patrik Cedergren.

Vi kan nämna ett par roliga grejer som det tävlades i och det var bland annat kast med Moraklocka. Bäst där var Johan Alcén, som klämde iväg klockan en bit över sju meter. När vi sökte honom för en kommentar, var det omöjligt, enligt Peter Iversen.

– Nej, han är upptagen. Johan står just nu och skär fläskfilé, då han var med i ett av de förlorande lagen, berättade målvaktstränaren.

Det var först på söndagen, med en gren kvar (orientering), som lagen fick höra att en middag stod på spel och att förlorarna skulle laga till den.

De tre lagen hade en seger var inför avgörandet.

– Då blev det rejäl fart i skogen, haha, säger Beck som av förståeliga skäl var extra nöjd med helgen.

– Det här är ett effektivt sätt att få ihop gruppen. Det har varit mycket garv samtidigt som vi tränat på bra, summerar han.

Kolla Moras äventyr i kyrkbåten. Klicka här för webb-tv!