Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIK-basen kuppades bort

Mora IK:s årsmöte flöt på som vanligt – fram till punkt 15, val av ordförande. Valet kom att stå mellan sittande ordförande Torsten Kjellgren och Patrik Andersson
Efter medlemsomröstning vann Patrik med siffrorna 14–12.

Valberedningen hade lagt sina förslag till ny styrelse. I det förslaget fanns Patrik Andersson med som ny ordförande.

Men valberedningen fick hård kritik. De hade inte informerat medlemmarna om sina förslag, vilket ska göras tre veckor innan årsmötet. Något som förre klubbdirektören Jan Simons påpekade.

Dessutom var ingen från valberedningen på plats i FM Mattsson arena vilket väckte en hel del irritation bland mötesdeltagarna.

Det gav också utslag i valet av valberedning. Ordföranden Mikael Jones var föreslagen till omval, men klubbens medlemmar ville annat. Jones fick lämna plats till Håkan Sundqvist.

Sittande ordföranden Torsten Kjellgren informerade att han fortfarande stod till förfogande som kandidat till ordförandeposten.

Då dök ett förslag upp att man skulle utöka styrelsen från sex till åtta medlemmar plus ordförande där Torsten Kjellgren och viceordföranden Tomas Wikner skulle ingå, men att Patrik Andersson skulle väljas till ordförande.

Men innan förslaget klubbades tog Kjellgren till orda.

– För min del är det en principsak att en före detta ordförande inte ska sitta som ordinarie ledamot i styrelsen.

Då föll det förslaget.

Och sju ledamöter plus ordförande strider mot statuterna.

Därmed var man tillbaka till ruta ett, sex plus ordförande, och det blev omröstningen om ordförandeposten mellan Patrik Andersson och Torsten Kjellgren.

Handuppräckningen visade att Patrik vann med 14–12 och Torsten Kjellgren fick lämna ordförandeposten efter fyra år.

– Jag stod till valberednings förfogande, men de har gjort sitt val, sa en inte allt för munter Torsten Kjellgren.

– Det här blev väldigt annorlunda, inte ett optimalt jobb av valberedningen, säger nye ordföranden Patrik Andersson som när han kom till årsmötet var ledamot av styrelsen men lämnade som ordförande.

– Den tidigare styrelsen har fungerat bra med Torsten Kjellgren, vi har inte haft några stridigheter, säger ordförande Andersson som till vardags är vd för Siljan Chark.

DT-sporten har sökt valberedningens avsatte ordförande Mikael Jones för en kommentar. Men han är bortrest.