Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mickelson utan trubbel _ en vinnare

Annons

En chanstagare som inte riskerade segern.

Phil Mickelson vann TPC på Sawgrass genom att låta motståndarna göra misstagen.

Phil Mickelson har länge ansetts vara en av världens mest sevärda golfare. Han räds inte att göra det svåra och slå de spektakulära slagen som trollbinder publiken. Viljan att alltid försöka har också gjort att mästerskap förlorats i stället för vunnits. Men natten mot måndagen var det tvärtom.

Sean O'Hair var det enda hotet mot Mickelson när ledarbollen kom till det legendariska 17:e hålet på Sawgrass-banan. Mickelson, som i det läget ledde med två slag, slog upp en wedge mitt på den lilla ö-greenen _ olikt chanstagaren från förr.

O'Hair tog i stället sikte på pinnen som stod längst ut på kanten av den avsmalnande ön. Slaget såg ut att vara perfekt, men gick över flaggan och ned i vattnet.

Efter plikt i dropprutan skickade O'Hair även sitt tredje slag i dammen _ en av över 90 bollar som hamnade i vattnet på det 17:e hålet under mästerskapet. Efter fyra över par på hålet föll O'Hair från andra till elfte plats.

Mickelson kunde säkert putta i för par, och vann The Players Championship med två slag till godo på Sergio Garcia efter en bogey på avslutningshålet.

Amerikanen menar att hans nyfunna samarbete med svinggurun Butch Harmon gjort honom till en bättre golfare.

Robert Karlsson svarade för söndagens bästa score. Via en 66-rond åkte han hiss uppåt i resultatlistan från plats 30 till delad sjätte plats.

Karlsson fick nu 281|700 dollar (1,9 miljoner kronor) för placeringen som han delade med fyra andra. Mickelsons segercheck var på 1|620|000 dollar (drygt 11 miljoner kronor).

Henrik Stenson gick avslutningsronden på par och blev 23:a, nio slag bakom Mickelson. Carl Petterson föll från plats fem till 28:e efter 76 slag på söndagen.

Tiger Woods slutade 37:a.

TT

Mer läsning

Annons