Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meteorum presenterades utomlands

Under september har projekt Meteorum som syftar till att skapa en geopark i Siljansområdet, presenterats i två internationella sammanhang.

Leaderrepresentanterna Erik Bergqvist, Leksand, Annamaja Roos Rättvik samt Anna Tägtström Visconti, näringslivsutvecklare Leksand och projektledaren Thomas Jacobs deltog i en geoparkfestival med seminarium, exkursioner och workshop i staden Cropani i Kalabrien i södra Italien.

Meteorum bedriver sedan ett år tillbaka ett transnationellt samarbetsprojekt tillsammans med Leaderområden i Tjeckien och Italien.

Den 18-21 september deltog också representanter från projekt Meteorum i European Geopark Networks internationella konferens för geoparker i Arouca Geopark i Portugal. 325 delegater från 43 länder och 5 kontinenter deltog.

Projekt Meteorum presenterades av projektledaren Thomas Jacobs och Sara Johansson, student i geovetenskap vid Uppsala Universitet.