Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meteorum presenterades utomlands

Under september har projekt Meteorum som syftar till att skapa en geopark i Siljansområdet, presenterats i två internationella sammanhang.

Annons

Leaderrepresentanterna Erik Bergqvist, Leksand, Annamaja Roos Rättvik samt Anna Tägtström Visconti, näringslivsutvecklare Leksand och projektledaren Thomas Jacobs deltog i en geoparkfestival med seminarium, exkursioner och workshop i staden Cropani i Kalabrien i södra Italien.

Meteorum bedriver sedan ett år tillbaka ett transnationellt samarbetsprojekt tillsammans med Leaderområden i Tjeckien och Italien.

Den 18-21 september deltog också representanter från projekt Meteorum i European Geopark Networks internationella konferens för geoparker i Arouca Geopark i Portugal. 325 delegater från 43 länder och 5 kontinenter deltog.

Projekt Meteorum presenterades av projektledaren Thomas Jacobs och Sara Johansson, student i geovetenskap vid Uppsala Universitet.