Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterande seger för Love

– En stor seger.
Love Holgersson, BK Swing, har precis besegrat den holländska mästaren och Europamästaren Marichelle de Jong på hennes egen hemmaplan.
Det var Loves tredje match och tredje seger sedan återkomsten efter skada.

Annons

Domarsiffrorna blev 11–7 i Swingboxarens favör.

– Det var en jämn match och en tuff bortaplan.

Efter den första ronden var det oavgjort men Love trodde att hon låg under. Hennes sekond hade kollat domarsiffrorna och sett fel.

– Jag tyckte att jag hade haft klara träffar, så det var bara att kämpa på den tid som var kvar.

– Så jag är jäkligt nöjd med segern.

Motståndet var inte det lättaste. Marichelle de Jong tog EM-guld 2011 och brons på VM i år. Matchen mot Love Holgersson var hennes sista som amatör då hon faller för ålderstrecket. Det blev hennes 95:e match och alltså avslutade hon med en förlust.

– Jag har aldrig boxats på en så stor gala förut med så mycket publik. Det var över 3000 personer i den lilla arenan.

En meriterande seger så klart. Men Love Holgersson håller sina två mästerskapsguld, JVM och JEM, framför segern mot holländskan.

Hon firade med en dusch och med att titta på de fyra sista matcherna i galan som hölls för 19:e gången till minne av Bep van Klaveren, en boxningslegend i Holland.