Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer transatlantiskt in

Det blir mycket transatlantiskt i Mora IK i vinter.
Fyra är redan klara och fler är på gång.
– Jeremy hoppas kunna landa ett par namn, berättar klubbdirektören Peter Hermodsson.

Annons

Med en kanadensisk tränare i Colliton är det kanske inte så konstigt att det blir en hel del spelare från dennes hemland i truppen.

– Jeremy jobbar på sin hemmaplan. Han kollar på massor av spelare, men det är två forwards han jobbar med nu, en av dem spelar fortfarande (läs; AHL).

De fyra som är klar sedan tidigare är målvakten Dan Bakala och backen Nathan Deck, båda kanadensiska nyförvärv, samt de båda amerikanerna Kevin Mitchell (back) och Jerry Pollastrone (fw), som förlängt sina kontrakt med MIK.

Så minst sex transatlanter kan man räkna in i MIK-truppen, om nu Colliton går i lås med dem han tänkt med, men det kan även bli en sjunde.

– Vi får se om vi går i land med Stjärnspelaren, som är tänkt ska bli vår superback, säger Hermodsson

Stjärnspelaren är som vi berättat om tidigare en insamling där Mora IK hoppas få in extra pengar till att värva en toppback i oktober.

I övrigt hoppas Mora IK få Johans Alcéns underskrift på ett kontrakt den här veckan.

– Han har tittat på andra alternativ och har därför velat avvakta, men nu håller vi på och förhandlar och det känns positivt.

En som fortsätter att avvakta är Mattias Beck, som vill vänta tills efter VM innan han tar beslut om en fortsättning i klubben.

– Däremot hoppas vi kunna presentera en assisterande tränare till Jeremy Colliton den här veckan.

För de som hoppas på att det ska bli Patrik Ross, så blir det negativt där.

– Klart man vill ha en sån kille i föreningen, men det är inte Ross, säger Hermodsson bestämt.

I dagsläget har Mora IK sex backar i truppen. Man kommer att gå in i säsongen med bara sju backar och då finns det bara en backplats kvar att fylla. Alexander Ribbenstrand har tackat nej till Mora. Patrik Cedergren skulle gärna tacka ja, men där ställer familjesituationen till det för honom.

– Tiden börjar rinna ut och vi har väl mer eller mindre räknat bort Cedergren, menar Hermodsson.

I helgen blev det klart att Daniel Hermansson fortsätter i Mora IK, en viktig pusselbit i Mora IK:s lagbygge.

– Fantastiskt, konstaterar Hermodsson.

Med Hermanssons underskrift har Mora nu tio forwards. De fyra platser som är kvar att fylla lutar åt två kanadensare och förhoppningsvis Johan Alcén och Mattias Beck.

Hermodsson hoppas på extra publikstöd inför den spännande säsongen.

– Köper man säsongskort före sista maj, blir det rejält mycket billigare.