Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men vadå? "Kalkylen håller för skid - VM"?

Problemet är ju att det aldrig fanns någon kalkyl. (Torget 1/3) Det fanns inte heller en översiktlig investeringsplan eller finansieringsplan för varken Lugnet eller VM. Det enda som fanns var ett uttalande att hela VM skulle kosta 80 miljoner kronor och på det löftet klev V in i samarbetet med S och Mp. Alla (kanske inte nuvarande majoritet som har problem med siffror) visste redan då att kostnaden skulle bli avsevärt högre vilket initialt förnekades av S tills man dumpat vänstern. Efter detta har de verkliga kostnaderna både skenat och nya borgensramar beviljats.

Falun skall ha skid-VM, genomföra bra spel på attraktiva anläggningar. Inför kommande arrangemang måste emellertid de styrande lära sig att i god tid före ansökan upprätta planer och kalkyler som tål dagens ljus och diskussion och granskning av Faluns medborgare.

Sten H Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare