Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men S inte imponerade

Socialdemokraterna är inte imponerade över Alliansens budget.
– Osäkerheten kring infrastruktursatsningarna i Dalarna kvarstår. I budgeten står det bara att satsningar ska göras i "bland annat Bergsslagen", säger länsordförande och riksdagsman Peter Hultqvist.

Socialdemokraterna menar att det är viktigt att sätta press på regeringen i frågan.

– Det är synnerligen märkligt att de 900 miljonerna till infrastruktur i Västerbergslagen inte omnämns i budgeten. Jag hade förväntat mig en bekräftelse på vad som sades till mig i riksdagsdebatten för någon vecka sedan. Genom att inte vara tydlig skapas i praktiken osäkerhet. Därför är det viktigt att fortsätta driva kravet på investeringar i Bergslagen, säger han.

Neddragningen på Högskolan Dalarna kritiseras också.

– Trots extrasatsningen i budgeten blir det ändå en neddragning på Högskolan Dalarna, med 50 miljoner under de två kommande åren. Det här stryper utvecklingen på ett sätt som är mycket negativt för Dalarna, säger han.

Socialdemokraterna ogillar den största reformen, 16 miljarder för att sänka bolagsskatten från 26,3 procent till 22 procent.

– Generellt sett är det fel att sänka en bolagsskatt med lånade medel. Detta kommer dessutom bara få marginella effekter på sysselsättningen, säger Peter Hultqvist.