Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melkers: "Det är ju så jävligt"

Nu kommer reaktionen på bojkotthotet från Anna Hed.
– Det är ju så jävligt så jag vet inte vad jag ska säga. Nej... jag vill inte kommentera, suckar Per Olsson, VD för Melkers i Falun.

Charkuteriföretaget Melkers äger namnrättigheten till ordet "fäbod" i samtliga fyra varumärkesklasser och har gjort så sedan 1981.

En av dessa klasser har man sålt av till Leksandsbröd som tillverkar "Fäbodknäcke"

– Syftet har aldrig varit att skada eller hindra fäbodbrukare, men vi kan helt enkelt inte ge bort ett varumärke som kan innebära en kostnad för oss, fortsätter Per Olsson.

– De klasser som vi i dag förfogar över har vi fört vidare frågan för att få förslag på hur vi ska lösa det här.

I dag är det inte heller Föreningen Svenska Fäbodbrukare som har frågan utan Lantbrukarnas Riksförbund och dess Dalarepresentant Martin Moreaus.

I en debattartikel i Dalarnas Tidningar har också Moreaus gett sitt stöd åt Melkers.

"Styrelsen för LRF Dalarna tycker att det är en intressant principiell fråga som kan registreras som varumärken" skriver Moreaus och fortsätter:

"Melkers Chark har agerat helt korrekt enligt vår mening. Ska kritiken riktas någonstans så är det mot PRV (Patent- och Registreringsverket) som godkänt att ordet fäbod får användas som varumärke".

Debatten har stundtals varit tuff där Melkers VD har fått tagit emot en hel del hårda ord.

– Att det kommer en massa skit på mig bryr jag mig inte om. Värre är när folk går in och talar om vilket skitföretag Melkers är.

Hur ser du på att Anna Hed nu vill bojkotta Melkers?

– Det är ju så jävligt så jag vet inte vad jag ska säga. Nej... jag vill inte kommentera, säger Per Olsson.