Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melin skyllde bakslag på Jönssons rekordjakt

Annons

Sex SM-finaler på sex år.

Men nu är finalsviten bruten för svensk ishockeys dominant Färjestad.

Det blev ett bittert uttåg ur SM-slutspelet.

Och tränaren Roger Melin skyllde delvis förlusten på Jörgen Jönssons rekordjakt i landslaget.

Motgången kom oväntat för Färjestad som dominerat under säsongen, vann grundserien och sedan började slutspelet med fem raka segrar.

Jönsson har spelat i tre av fyra landslagsturneringar under året och kom upp i rekordnoteringen 273 landskamper under LG Hockey Games i februari. I semifinalserien mot Linköping har han varit blek och det blev inte ett enda mål från Jönssons klubba på nio slutspelsmatcher.

Melin, som lämnade Linköping för Färjestad, tyckte att vändningen i matchserien kom i slutet av den andra matchen. Färjestad vann första matchen, hade 2_0 när drygt två minuter återstod av andra matchen men tappade ledningen och föll i förlängning.

Den frustrationen visade sig också i slutet av femte semifinalen. Färjestads båda retstickor Emil Kåberg och Per Ledin drog på sig matchstraff. Kåberg efter ett slagsmål med Martin Öhrstedt, Ledin åkte på sitt sedan han skällt på domaren från utvisningsbåset sedan han åkt ut för ett slagsmål med Ivan Majesky.

Det kan vara det sista Ledin gjorde i Färjestadströjan. Hans kontrakt går ut och det är osäkert om han erbjuds ett nytt.

TT

Mer läsning

Annons