Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meeke årets fjärde VM-segrare

Britten Kris Meeke tog kommandot redan på andra sträckan ochhöll ledningen ända in i mål. Citroen-föraren blev därmed årets fjärde segrareefter fem deltävlingar i rally-VM.

De senaste säsongerna har Volkswagen och Sebastien Ogier(Frankrike) fullständigt dominerat rally-VM (WRC). Men kanske är det etttrendbrott som nu märks. I senaste deltävlingen, som gick i Portugal, leddeMeeke större delen av tävlingen. Ogier hade visserligen stora problem med attligga först i det svårkörda rallyt, men inte desto mindre är det intressant attse nya namn som segrare. Ogier har vunnit två VM-rallyn i år, stallkamratenJari-Matti Latvala (Finland) har vunnit ett liksom Meeke och Hyundai-förarenHayden Paddon (Nya Zeeland).

Paddon tvingades för övrigt bryta Portugal-rallyt underdramatiska former. Efter en avåkning fattade hans bil eld och den brann upp pånågra minuter. Både Paddon eller kartläsaren John Kennard klarade sig oskaddafrån olyckan.

Ogier blev trea i Portugal och har fortfarande en stabilledning totalt, före norrmännen Andreas Mikkelsen, Volkswagen (tvåa i Portugal)och Mads Östberg (Ford).I WRC2-klassen vann svenske Pontus Tidemand i en Skoda.