Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medioker spelning av Familjen

Johan T Karlsson passar på att promota låtarna från nya albumet Allt På Rött för en ung publik på Magasinet i Falun. Electropopartisten satsar på knackig techno denna gång och levererar en habil spelning.

Annons

Det som bär upp Familjens spelning till en acceptabel nivå den här kvällen är materialet. Låtarna från nya plattan är distinkt melodiösa, de har ett rättframt och ärligt sound och det är trevligt att höra dem live. Tidigt får vi höra Vi Va Dom och kommande singeln Slutet Gott.

Beteendet på scenen är däremot lite si så där. För det första är Johan T Karlsson den ende i hela världen som dansar fånigare än jag själv. För det andra störs och irriteras jag över den ständigt flimrande storbildsskärmen eller projektorduken eller vad det nu är bakom artisten. Att jag redan från början är lite småsur över en utdragen försening innan någon tar plats bakom micken gör inte saken bättre, men sådant kan göra detsamma om konserten är värd att vänta på.

Låtarna borde vara skräddarsydda för att få folk att röra på armar och ben, men publikhavet är kav lugnt. Det kommer inte igång, det fattas en publikkontakt och en energi. Åldringarna i publiken i den prisbelönta musikvideon till Det snurrar i min skalle röjer mer än kvällens åhörare, tycks det mig. Vilket i och för sig inte behöver vara ett mått på hur pass lyckad spelningen är.

Öronproppar är hur som helst ett måste. Spelningen är helt okej men knappast värd tinnitus.

David Gustafsson