Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medeltidstema – på nästan allt

Det är snart dags för årets medeltidsmarknad vid gammelgården.
I år kan besökarna bland annat testa sina kunskaper i medeltida lekar som kasta lasso över horn och bågskytte.
Arrangören lovar dock att maten INTE är från medeltiden.

För fjärde året i rad arrangerar i år Södra Dalarnas medeltidsförening medeltidsmarknad på gammelgården.

Marknaden äger rum den 7-8 juli och i år finns fler knallar än förra året på plats. Försäljarna kan erbjuda bland annat kläder, leksaker och diverse ätbart. Och det finns plats för fler matförsäljare.

– Men det måste vara medeltidsstuk på försäljarna. Maten behöver dock inte vara från medeltiden, säger Holger Petersson, från den arrangerande föreningen, och skrattar.

På plats finns även sagotält, hästridning, baderska och diverse lekar. Som vanligt är det obligatorisk frivillig gårdsslant som gäller.

Under marknaden kommer även en hel del uppträdanden att äga rum, det bjuds bland annat på musik, medeltida stridskonst, gycklarkonster och eldshow.

– Vi kommer att spruta eld och sluka eld. Vanligtvis börjar man lära sig i en studiecirkel för att sedan ta ett eldcertifikat, förklarar Kajsa Sandell som ska uppträda.

Tidigare år har marknaden haft runt 3000 besökare.