Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljregn över Dalarna i chark-SM

Det blev ett ordentligt medaljregn över Dalarna på årets upplaga av Chark SM.
Tre dalaföretag kammade tillsammans hem hela 36 medaljer, varav tolv guldmedaljer.

Lilla Karelius i Lima med fyra anställda lyckades nog allra bäst, om man tar hänsyn till företagets storlek.

– Vi deltog med åtta produkter och fick totalt sex medaljer, berättar Mikael Karelius och verkar fortfarande inte att smält det hela riktigt.

Guld fick Karelius för sin älggrillare, silver för vildsvinskorven och brons för blodpudding, björnkorv, enrisrökt falukorv och Jägar chilligrill.

Gustafskorv AB kammade hem två guldmedaljer, en för sitt hamburgerkött och en för Gustafs rökta.

Flest medaljer bland dalaföretagen fick Siljanschark, hela 28 stycken varav nio guld, tio silver och nio brons. Detta är betydligt fler än man fick ifjol.

Guld fick man för kokt julskinka, karré sous vide, rökt picnicbog, varmkorv, Fjällgrill, Kurbitzo, grillkorv, hackkorv och rullsylta.

Siljanschark hör därmed till de företag som fick flest medaljer på årets chark SM.

Inget av de tre dalaföretagen nådde i år den allra högsta utmärkelsen i de olika kategorierna, nämligen svenska mästare som i varje produktområde tilldelas en av guldmedaljörerna – men vänta bara, det är Chark SM nästa år igen…

Totalt bedömdes 760 olika charkprodukter. Av dem fick 590 endera guld-, silver- eller bronsmedalj.