Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljregn över bästa street-dansarna

I helgen var det SM i Västerås. För Moras vidkommande gick det som en dans. Det blev inte mindre än fem medaljer till de duktiga streetdansarna, som tränar på M&M Dansskola i Mora.

Annons

Två guld för Nils Therén i solodans och Nils tillsammans med Sofia Bergsten i par i seniorklassen. Tre brons delades ut till respektive solo- juniordansarna Isabell Dväring och Mandeela Fadlallah samt till Sofia Bergsten i seniorklassen.

– Det är den största framgången hittills för oss. Vi blev framgångsrikaste klubb om vi slår ihop de här danserna. En medalj bättre än näst bästa klubb, säger Maria Boström

För några veckor sedan berättade vi om dansskolans stjärndansare efter deras goda placeringar på VM.

Redan där rankades Nils Therén, 17 år, som Sverigeetta i klassen 16 år och uppåt. I motsvarande damklass singel var jämngamla Sofia Bergsten etta.

– Nu var det första gången jag tog hem en SM-titel. Det var lite som en milstolpe och det inspirerar mig ännu mer i fortsättningen, konstaterar Nils Therén.

Tillsammans med Sofia Bergsten genomförde Nils sin första tävling i par-SM tillsammans.

– Vi har inte ens dansat i ett år som par, förklarar Sofia.

Hon tyckte att tävlingen kändes tuff och jämn.

– Men efteråt var det överlägsna siffror i bedömningen som gav oss segern.

I klassen 16 år och uppåt kom Sofia trea individuellt. Hon var juniormästare i SM förra året och det här var hennes första SM i vuxenklassen.

– Jag är nöjd med en tredjeplats.

Det 15-åriga stjärnskottet Mandeela Fadlallah, är Sverigetopp i klass 12-15 år.

Han började dansa för endast lite drygt ett år sedan och betraktas som en supertalang.

Nu blev det en tredjeplats på SM i juniorklassen.

– Först var jag lite ledsen. Men det var mitt första SM. Bästa plats jag nått i tävlingar tidigare är fjärdeplatser. Egentligen är en tredjeplats bra. Nu ska jag satsa på att bli ännu bättre.

För 15-åriga Isabell Dväring innebar en tredje plats i SM att hon för första gången hamnade på pallen i en större tävling.

– En bra grund när jag nu ska ta klivet över till den äldsta klassen nästa år, säger Isabell.