Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medaljer tillwesternridare

Det blev fina medaljer i både silver och brons med hem i bagaget när Insjöns Ridklubbs western ryttare deltog i SM tävlingar på Axevalla travbana i Skara.

Anna Fändriks, Johanna Fredriksson, Anna Bergkvist och Jimmy Gustafsson heter ryttarna som deltog i SM tävlingarna som pågick mellan torsdag och söndag förra veckan.

Jimmy Gustafsson som rider sitt sista år som youthryttare, gick till final i Pole bending där han tog en silvermedalj och i Barrel race blev det en fjärde placering .

Lag Fixar-fuxarna med Anna Fändriks och Johanna Fredriksson red till sig en bronsmedalj i klassen Team sorting och vidare tog de båda en fjärde (Johanna) respektive sjätte (Anna) plats i Working cowhorse limited

I lagklassen Team penning fick trion Anna Fändriks, Johanna Fredriksson och Anna Bergkvist en åttonde placering.

– Det var en rolig upplevelse att åka iväg hela gänget och bo och tävla ihop med hästar och allt, berättar Anna Fändriks som hållit på med westernridning i fem år.

– Speciellt kul var att vi alla fyra gjorde så bra ifrån oss.

De olika tävlingsklasserna handlar om att rida runt tunnor, rida slalom samt att fösa både kor och kalvar på olika sätt - och allt på tid.