Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med VM i tankarna

Josefin Lindkvist, 19, finns med i helgens världscuptävlingar i Stockholm.
Nu hoppas hon att även få simma kortbane-VM i december.
– Jag har som en vision att få göra det, säger hon.

Det är ett och ett halvt år sedan Josefin bytte klubb, från Ludvika till Väsby.

I Väsby har hon, med hjälp av några av landets bästa tränare och i konkurrens med ett flertal landslagssimmare, utvecklats rejält och närmat sig de bästa i landet.

För andra året i rad tävlar nu Josefin vid världscuptävlingarna i Stockholm.

I fjol gjorde hon det för klubblaget, Väsby SS, men i år är hon uttagen som landslagssimmare.

– Jag kommer att simma 50, 100 och 200 meter fritt och även 50 meter fjäril. Jag tror att jag har bäst chans på 50 fritt.

Vad har du för målsättning med helgens tävlingar?

– Det blir ju svårt att sikta på final, det är jag en bit ifrån, men jag får försöka att ligga så nära mina personliga rekord som möjligt.

Josefin kommer inte att simma någon mer världscuptävling den här hösten, men har i stället kortbane-VM i Istanbul i mitten av december att sikta in sig på.

Kortbane-VM har tidigare inte funnits i Josefins tankar, men hennes tränare har fått henne att tänka om.

– Mina tränare har sagt att jag ska ha som mål att ta mig in som lagkappssimmare till kortbane-VM. Jag har inte riktigt tänkt så långt själv, men när de ser min potential så får jag en liten nytändning och får ha en vision att få simma VM.

Simningen har alltid varit en stor och viktig del i Josefins liv, och efter att hon tog studenten i juni, har det blivit simning nästan 24 timmar om dygnet.

– Jag jobbar för klubben och på dagarna är det simskola för barn som går i årskurs 3–5. På kvällarna tränar jag ungdomar i klubben.

Känner du inte att det blir lite väl mycket simning ibland?

– Jo, ibland kan det bli lite för mycket simning, säger hon och skrattar.