Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med ro i själen under jordelivet

Tre gånger i veckan blir jag "bjuden" på en DVD på den plats, där jag då befinner mig. Dessa filmer, som jag och andra får ta del av, är de värsta skräckfilmer, som jag inte ens kunnat föreställa mig, att de existerar.

Är det sådana filmer, som vi visar våra barn, då förstår jag inte, hur dessa unga människor kan växa upp och bli harmoniska medmänniskor. Dessutom tar man del av det, som händer på vårt klot, genom alla sorters medier. Vi människor anses vara de mest utvecklade varelserna på denna jord.

Samtidigt kan vi konstatera, att endast vi människor tar livet av vår egen ras. Ett oändligt antal Homo sapiens (människor) blir varje dag dödade av sina medmänniskor. Och varje dag avrättas människor på platser där alla kunde ha varit bästa vänner, om förhållandena hade varit annorlunda.

Finns det andra klot än planeten Tellus, där humanitet råder, mellan alla levande varelser? Själv tror jag på en makt, som råder över allt, som existerar. På den makten måste vi förtrösta och lägga våra öden i, om vi ska kunna leva med ro i själen under vårt jordeliv.

Majvor Dahlgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare