Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med full fart mot EM

/
  • Susanna Kallur går för första gången på åtta år in i en träningshöst utan vare sig skador eller smärta. Och tankarna finns redan på inomhus-EM i mars.

Susanna Kallur laddar för sin första smärt- och skadefria träningshöst på åtta år.
Och i tankarna finns hela tiden inomhus-EM i Prag i mars.
– Jag har ju vunnit två inomhus-EM, så det är lite av en favorittävling, säger hon.

Annons

Redan våren 2007 började Sanna Kallur känna av en smärta i höger smalben, som senare skulle visa sig komma från en stressfraktur. Stressfrakturen opererades hösten 2008, men smärtan fanns kvar och för två år sedan opererades en märgspik in i benet.

För knappt två månader sedan var Kallur, efter fyra års frånvaro, tillbaka på tävlingsbanorna igen, och genomförde tre 100-meterslopp på en vecka.

Och hon var inställd på fler tävlingar.

– Jag och Tobbe (tränaren, Torbjörn Eriksson) hade möte efter SM och då var jag redo att pricka in kommande tävlingar, för att kvala till Finnkampen och så där. Men Tobbe tyckte vi skulle lägga ner tävlingssäsongen, och det nappade jag på direkt. Vi hade ju ändå fått det kvitto vi ville ha, så det fanns ingen anledning att tävla mer i sprint.

Nu kan hon, för första gången sedan 2006, blicka fram mot en träningshöst utan smärta eller skadeproblem.

– Det är jättehärligt och häftigt att få köra grundträningen med löpningen och inte i en simbassäng eller en velodromcykelhall. Jag har inte alls ont och det känns som det ska göra.

Träningen med häckar ska stegvis ökas och ganska snart räknar hon med att springa över häckar i tävlingshöjd – 84 centimeter.

– Gissningsvis blir det ganska snart och jag vill kunna göra det i hela december om jag ska kunna tävla inomhus.

Har du redan nu VM i Peking nästa sommar i bakhuvudet när du tränar?

– Just nu har jag i bakhuvudet tre stycken 60 meter-häcklopp i Prag. Det är det som cirkulerar i huvudet just nu. VM kommer jag nog att tänka på sedan till våren.

Dina tankar kring inomhus-EM i Prag om drygt fem månader?

– Jag har ju vunnit två inomhus-EM, så det är lite av en favorittävling. 60 häck blir en perfekt uppstart, det jag kommer att sakna när jag börjar springa 100 häck är uthålligheten.