Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

McDonald´s i Falun gick i konkurs

Tidigare i veckan kunde tidningen berätta att Pär Allanson som var franchisetagare för McDonald´s restaurang på Holmgatan i centrala Falun hoppade av från verksamheten.

Och på torsdagen försattes bolaget Falun Mitt i Stan AB i konkurs vid tingsrätten i Falun.

– Jag känner mig besviken på Svenska McDonald´s för att de skönmålade verksamheten då jag tecknade leasingkontraktet, säger Pär Allanson i dag till tidningen.

Restaurangen fortsätter enligt konkursförvaltaren, advokat Magnus Walberg, att ha öppet som vanligt då verksamheten tillfälligt tagits över och drivs av personal från Svenska McDonald´s.

Birgitta Mossberg som är presschef på Svenska McDonald&#39s konstaterar att det varit upp och ned med ekonomin under de dryga fem år som restaurangkedjan samarbetat med franchisetagaren Pär Allanson.

–Tyvärr så har han inte lyckats få balans på ekonomin under den här perioden, och det är på hans initiativ vi bestämt oss för att nu gå skilda vägar, säger Birgitta Mossberg.

– Vi försöker alltid hjälpa våra franchisetagare över svåra situationer. Den här gången har det tyvärr inte gått, och den som bäst kan svara på varför det blivit som det blivit är väl Pär Allanson själv.

Enligt Birgitta Mossberg kommer McDonald&#39s i Falun att drivas av tillfälligt inkallade restaurangchefen Mimmi Rådeström.

– Hon kommer under en övergångsperiod i storleksordningen tre månader driva restaurangen vidare.

Efter det kommer en ny, permanent restaurangchef att ta över verksamheten.

– Det är Joakim Käll som i dag driver vår restaurang i Hedemora som kommer flytta till Falun med sin familj. Han kommer dock inte att bli franchisetagare utan arbetar som restaurangchef anställd av McDonald&#39s.

GÖRAN PETTERSSON/ANDERS HANSSON