Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ritola dementerar en återkomst nu – men öppnar för en Leksandsflytt i framtiden

Han är född i Borlänge och har flera säsonger i Leksand i bagaget.
Därför var det inte särskilt konstigt att Mattias Ritola ryktades vara på väg tillbaka efter säsongsavslutningen. Men nu dementerar 29-åringen en återkomst.
– Det stämmer inte, säger han till Sportbladet.

Mattias Ritola gjorde tre säsonger i Leksandströjan som junior innan han lämnade för spel i NHL och AHL 2007.

Förra året var han, efter en sejour i Modo, tillbaka i LIF och gjorde 32 poäng på 42 matcher. Dessvärre var han med och spelade klubben ner i Hockeyallsvenskan.

Flyttlasset gick till Skellefteå där han nu har ett år kvar på kontraktet. Trots det har rykten cirkulerat om att Ritola kan vara på väg tillbaka till Leksand efter SHL-avancemanget.

Men det dementerar Borlängesonen.

– Att jag ska till Leksand? Nej, det stämmer inte. Klart att det blir lite surr när det gick upp och så. Men, nej det stämmer inte. Jag är helt inställd på att vara kvar i Skellefteå, säger Ritola till Sportbladet.

SE MER: Förre LIF-succén om infekterade klubbytet: "Jag och Ritola såg varandra i ögonen"

Den numera 29 år gamla forwarden öppnar dock för en återkomst i framtiden.

– Leksand är alltid Leksand för mig och jag är uppväxt där. Jag hoppas de får ihop ett bra lag kommande säsong så de kan etablera sig i SHL. Sedan får vi se… Om jag kommer tillbaka är jag förhoppningsvis en mycket bättre spelare än vad jag var när jag lämnade.

LÄS MER: Följ Leksands IF:s silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster

LÄS MER: Dyrare att se Leksand än Brynäs – här är hela listan över säsongskortspriserna