Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Flink flyttar inte till Falun igen

/

I sommar är det 20 år sedan Mattias Flink mördade sju människor i Falun.
Flinks pappa har inte velat kommentera fallet förrän nu.

Annons

Det är i en intervju med Aftonbladet som Mattias Flinks pappa väljer att för första gången berätta om sina tankar kring massmordet natten mot den 11 juni 1994.

– Jag minns det här natten som om den var i går. Det var mitt livs chock så klart. Det har varit ett helvete, de här åren. Det är klart att mitt liv blev en katastrof också. Jag har inte fått någon förklaring själv till det som hände. Jag kan fortfarande inte förstå det, säger pappan till Aftonbladet.

I intervjun berättar han även om tankarna på om han ens skulle kunna bo kvar i Falun efter det som hans son gjorde.

– Klart jag var rädd för vad folk skulle säga. Men det har gått jättebra, säger han till Aftonbladet.

I december 2011 fick Mattias Flink fick sitt livstidsstraff tidsbestämt till 30 år. Detta innebär att han släpps villkorligt när han har avtjänat två tredjedelar av straffet, vilket innebär att han förväntas bli fri till sommaren.

– Den 11 juni blir han fri, det ser han så klart fram emot. Och jag har stora förhoppningar om att det kommer att gå bra när han kommer ut. Han vill arbeta ute i skogen och vara i naturen, berättar pappan i Aftonbladet.

Dessutom berättar pappan att han vet att det finns de som anser att 20 års fängelse inte är ett tillräckligt hårt straff för de sju morden.

– Ja, det vet jag att det finns de som tänker. Men han har ändrat sig, det är inte samma människa i dag. Han är som alla andra nu, trevlig och utåtriktad. Inte det minsta farlig längre, säger han vidare till Aftonbladet.

Mattias Flinks utslussning påbörjades för omkring två år sedan.

– Han har besökt mig härhemma i Falun flera gånger på permissionerna. Han kommer hit till mitt hem som vem som helst. Men han kommer inte att flytta tillbaka till Falun igen, det vill han inte, säger Mattias Flinks pappa till Aftonbladet.

DT har inte lyckats nå Mattias Flinks pappa för ytterligare kommentarer.

Annons