Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström skuggar norrmannen igen – efter vinst i Tyskland

En poäng skiljer dem åt. Mattias Ekström och Petter Solberg. Efter att Ekström plockat vinsten i den tyska deltävlingen i rallycross. Inför nästa tävling blir det sannerligen dramatik i ordets rätta bemärkelse.

Jösses amalia, det bäddas för en riktig rysare i rallycrossen efter att Mattias Ekström kört hem finalen i den tyska VM–deltävligen under söndagen.

– Jag säkrade titeln här förra året. Nu kommer jag tillbaka och vinner tävlingen. Vilken härlig helg, säger Ekström till SVT.

Men det var inte bara Ekström som var på tårna. För det blev ju faktiskt en svensk dubbelseger då Timmy Hansen parkerade bakom Avestasonen.

Till en början såg det dock ut som att Petter Solberg i synnerhet skulle konkurrera om pallplatsen bakom Ekström. Trots att Solberg mer eller mindre kommer direkt från operationbordet, efter att ha snickrat till nyckelbenet i måndags.

Men Solberg dick nöja sig med fjärdeplatsen.

Den redan klare världsmästaren Johan Kristoffersson försvann oväntat i semifinalen.

Avslutningen i Sydafrika är inte långt borta och inför skiljer det bara en ynka poäng mellan Solberg på andraplatsen och Ekström på plats tre.

– Det här vad precis vad Ekström och mästerskapet behövde inför sista deltävlingen. Det blir en häftig uppgörelse mellan två giganter, säger Jonas Kruse, expertkommentator på SVT.

VM–ställningen

1. Johan Kristoffersson, 286 poäng

2. Petter Solberg, 234

3. Mattias Ekström, 233