Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström nära tredje totalseger i DTM: "Vi har kämpat länge"

Efter helgens tävlingar i österrikiska Spielberg leder Mattias Ekström från Snickarbo mellan Hedemora och Avesta DTM-mästerskapet med 21 poäng.
Nu är han riktigt nära sin tredje DTM-titel.

Audiföraren Mattias Ekström rycker allt närmare sin tredje DTM-titel samtidigt som Audi också leder märkesmästerskapet stort.

Det blev idel framgångar för Audi-förarna på Red Bull Ring i österrikiska Spielberg. Inför lördagens race kvalade Mattias Ekström trea, med märkeskollegorna Jamie Green och Nico Müller framför sig i varsin Audi RS5 DTM. Vid målgång var dock Ekström före de båda efter att på 36:e varvet tagit sig förbi Green för att säkra säsongens första och DTM-karriärens 23:e seger.

– Vi har kämpat länge för den här segern, jag har varit nära vid tre tillfällen då jag slutat tvåa varje gång. I de här fantastiska förhållandena kan man verkligen njuta av segern, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

På söndagen startade Ekström från åttonde startruta men körde upp sig till femte plats och leder nu mästerskapet med 21 poäng inför den stora DTM-finalen på Hockenheim den 13-15 oktober.

Mästerskapsställning DTM

1. Mattias Ekström, Audi RS5 DTM, 172 p

2. Rene Rast, Audi RS5 DTM, 151 p

3. Jamie Green, Audi RS5 DTM, 137 p

4. Mike Rockenfeller, Audi RS5 DTM, 134 p

5. Marco Wittmann, BMW M4 DTM, 134 p

6. Lucas Auer, Mercedes-AMG C63 DTM, 131 p