Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström i topp i rallycross-VM

Ekström och Heikkinen tävlade in i det sista och det var jämnt in över mållinjen.

Finlands Toomas Heikkinen tog starten i finalen med stallkamraten Ekström på andra plats men på det tredje varvet valde svensken alternativspåret och lyckades precis klämma sig förbi finländaren, rapporerar 

Att Ekström vann över Heikkinen (tvåa) och Block (trea) var inte helt oväntat menar experten:

– Inte helt oväntat. Ekström såg stark ut redan på VM-premiären i Portugal och det har fortsatt på den vägen, säger SVT:s expert Jonas Kruse.

– Det är andra året som han kör med eget team och de förbättringar som har gjorts på bilen under vintern har verkligen gett resultat. Allt är perfekt i teamet just nu.

Snart är det dags för Mattias Ekström att köra DTM på samma bana.

– Just den här helgen på hans hemmabana går han nog på så mycket adrenalin att det blir lättare att köra. Speciellt efter den här segern. Men på sikt tror jag att det blir svårt att lägga den tid och energi som behövs för att köra på hög nivå i två olika discipliner, säger Kruse.

I helgens DTM-tävlingar på samma bana var Ekström inte lika lyckosam.

Mattias Ekström körde in i Mercedes Gary Paffett efter en flera varv lång duell på lördagen och Paffett var inte glad över incidenten. Efter loppet uttalade sig Pafett på  om att det inte var ok att en sådan erfaren förare gör någonting sådant under ett lopp. Det slutade med en varning för Mattias Ekström.

Under söndagen hade Mattias Ekström snabbast tid på den 30 minuter långa testrundan, men när finalen drog igång var det Mercedes Paul Di Resta som var överlägsen. Den skotska föraren tog sin sjunde DTM-seger då han körde in med en marginal på 13.024.

– DTM funkade inte som planerat men jag är så glad över vår rallycrossvinst, skriver Ekström på sin facebook under söndagskvällen.

Timo Glock slutade tvåa och Augusto Farfus slutade trea. Mattias Ekström kolliderade och avbröt loppet. Även före detta DTM-vinnarna Bruno Spenger och Timo Scheider avbröt loppet.