Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström i fortsatt VM-ledning

Mattias Ekström kom till helgen tävlingar i Hell i Norge som mästerskapsledare. När han vände hemåt var han i fortsatt ledning efter en tredjeplats i finalen.

Annons

Mattias Ekström har radat upp fina placeringar iRallycross-VM. I Hell i Norge kom ytterligare en. Ekström slutade trea i finalen efter hemmaåkaren Andreas Bakkerud och svensken Timmy Hansen.

Ekström som kör för Audi fick denna gång se sig besegrad av Bakkerud(Ford) och Hansen(Peugeot). Avestasonen åkte in som trea i finalen, nästan 2,5 sekunder efter Bakkerud. Efter honom kom finalens andra norrman, Petter Solberg, tätt följd av rally-legendaren Sebastien Loeb.

Den sammanlagda poängskörden under racen i Norge kom dock till Solbergs fördel. Normannen har knappat in i den totala sammanställningen, där Ekström fortfarande leder. Solberg ligger nu endast fem poäng bakomsvensken som har 125 poäng.

Ekström var glad efter tävlingarna, på hans facebooksida gick det att läsa följande: "Yes!!! Ännu ett podium. Jag är väldigt glad över att sluta som tre efter denna galna helg. Jag leder fortfarande mästerskapet med fem poäng!"