Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Beck tremålsskytt när Mora vann

Mora IK är uppe på vinnarspåret igen efter att ha besegrat Björklöven på bortais med 6–3.
Ett effektivt powerplay där de tre första målen kom i numerärt överläge bäddade för trepoängaren.

Moratränarna Patric Wener och Roger Johansson hade predikat för sina spelare efter Karlskogamötet hur viktigt det är att inte dra på sig onödiga utvisningar. De verkade bli bönhörda, åtminstone i första perioden. Då höll MIK-spelarna sig i skinnet och noterade bara en tvåa.

Annat var det i hemmalaget som drog på sig tidiga utvisningar. Det var inte MIK sen att utnyttja. 1–0 kom från Mikael Zettergren, som från nästan ingen vinkel alls hittade nätet.

Då spelade MIK fem mot tre. Halvminuten senare, i spel fem mot fyra, satte Mattias Beck tvåan, snyggt framspelad av speldirigenten Jonas Westerling.

I mitten av perioden replikerade Björklöven med två mål inom loppet av knappt två minuter. Det första var en styrning i bortre krysset, helt otagbart för den allsvenska debutanten Mantas Armalis.

Vid hemmalagets kvittering bjöd gästerna friskt där MIK i numerärt överläge tappade pucken nära Armalis. Det stod 2–2 efter första 20 där MIK var bättre i numerärt överläge, men där "Löven" skapade bäst i spel fem mot fem.

I början av andra perioden kom MIK:s tredje raka pp-mål. På nytt var det Jonas Westerling som låg bakom det hela när han hittade Mattias Beck vid bortre stolpen.

Mora visade stor effektivitet i mittperioden. Via två spelvändningar kunde gästerna gå fram till 5–2, där 4–2 var Mattias Becks tredje fullträff denna afton.

Björklöven vann skotten med 21–8, men Mora perioden med 3–0.

I tredje hade MIK inga större problem att hålla undan. Hemmalagets 3–5 kom med tre och en halv minut kvar, men Mora avslutade säkert och kunde ta en skön trepoängare.

Noterbart att Mantas Armalis fick ta emot pris som matchens lirare och han räddade 34 av Björklövens 37 skott.

Debutant i MIK var även nyförvärvet Robin Johansson.

Annars var Mattias Becks tre mål och spelgeniet Jonas Weterling det mest glädjande, förutom då trepoängaren.