Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias, 14, fick ny Hagströmgitarr

– Vi har vaknat från vår törnrosasömn.
Det sa Karl Erik Hagström angående föreningen Hagströms vänner nya renässans.
Gladast över det är troligtvis stipendiaten Mattias Jonasson.

Det finns leenden som inte når ögonen och mest liknar en påklistrad mask över ansiktet med varierande resultat.

Så finns det leenden som radierar glädje, såsom Mattias Jonassons flin när han fick ta emot ett stipendium av Hagströms vänner.

– Det här är jättekul. Jag trodde att jag skulle få något, men absolut inte en gitarr, säger Mattias, som fick en ny halvakustisk Hagström Viking som stipendium.

Han fick gitarren i samband med ett mindre jubileumsfirande vid Hagström-statyn utanför Swedbank. I år är det 25 år sedan som statyn invigdes, något som man uppmärksammade genom att kommunalråd Peter Egardt och Karl Erik Hagström höll tal. Hela evenemanget ramades in med musik från Gubbar i keps.

– Vi startade föreningen Hagströms vänner i samband med den första Hagströmsfestivalen 2005. Vår ambition är att gynna kulturen och musiklivet i Älvdalen. Det har min far och farfar gjort. Så det är kul för mig att fortsätta att göra det, säger Karl Erik Hagström.

Förhoppningen är att de nu varje år ska dela ut ett stipendium.

– Vi har varit dåliga på att upprätthålla föreningen. Men nu ska vi starta den på nytt och försöka få in flera medlemmar. Vi har vaknat från vår törnrosasömn, säger Karl Erik Hagström.

Mattias Jonasson blev stipendiaten i år på grund av hans fingerfärdighet över strängarna.

– Jag har spelat gitarr i en fyra år eller så, säger Mattias, som helst spelar rock.

Och framöver kommer han spela rock på en Hagströmgitarr.