Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattecentrum startar verksamhet i Falun

Den ideella föreningen Mattecentrum startar nu upp sin verksamhet i Falun.
Redan på onsdagskvällen öppnar räknestugan på Kristinegymnasiet.
Där ska alla som pluggar matte kunna få hjälp – helt gratis.

– Nu är turen kommen till Falun, som blir den 20:e staden i ordningen som Mattecentrum startar upp sin verksamhet i, säger Rasmus Ornstein Fredlund på Mattecentrum.

Att plugga matte själv är inte alltid så lätt.

Men nu kan alla elever i Falun söka hjälp för att få ekvationerna att gå ihop.

Den ideella föreningen Mattecentrum har fått mycket uppvaktning från ungdomar lokalt om att öppna en räknestuga i Falun, och på onsdagskvällen är det dags.

På plats i Kristinegymnasiet ska alla elever kunna få läxhjälp av Mattecentrums pedagogiska volontärer, som alla är experter på matematik.

– Bland våra volontärer finns folk från alla åldersgrupper. Några är pensionärer, andra är mitt uppe i sitt yrkesliv. Till oss är alla välkomna. Men hjälpen vi ger är helt gratis, säger Rasmus Ornstein Fredlund.

I och med starten i Falun finns nu Mattecentrum i 20 städer runt om i Sverige, och drygt 4 000 elever kommer regelbundet och studerar hos föreningen via de öppna räknestugorna. Cirka 300 volontärer finns i dag uppknutna för verksamheten.

– Starten i Falun blir ett dubbelt jubileum för oss. Förutom att det är 20:e staden är det också den 50:e räknestugan vi öppnar. Vår verksamhet behövs, och det syns genom att den hela tiden växer, säger Rasmus Ornstein Fredlund.

Räknestugorna är öppna får både grundskoleelever, gymnasieelever och komvuxelever.

På plats vid öppningen i Falun kommer också August Bergöö, Mattecentrums verksamhetsutvecklare, att finnas.