Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Laggar: ”Tack för stödet – lokal satsning har gett MT vind i seglen”

Artikel 10 av 10
Nya lokala MT
Visa alla artiklar

Sedan i fjol har Mora Tidning - enligt vår egen statistik - ökat antalet prenumeranter med drygt 300 stycken - till i skrivande stund totalt 7 664 abonnenter. En uppgång med fyra procent!

Under september och oktober har vi fortsatt att öka, till och med i antal prenumeranter för papperstidningen. Ett tapp som annars varit vardag och realitet för hela tidningsbranschen sedan ett drygt decennium.

Det var många år sedan vi på MT hade den här starka positiva utvecklingen.

Orsaken är med all sannolikhet den medvetna inriktning vår nya ägare Bonnier stakat ut under det senaste året - med en numera lokalt självbestämmande Mora Tidning, en egen lokal ansvarig utgivare och en satsning på lokal journalistik och fler lokala journalister.

Speciellt glädjande är den starka ökningen av de digitala pluskunderna.

MT är sedan många år en av få tidningar i landet som ändå fått ekonomin att gå ihop, även under krisåren. Detta helt utan branschstöd från stat och skattebetalare. Allt tack vare er som läser och annonserar i MT.

Det enda riktade stödet vi fått under alla år kom nu under pandemivåren - fram till och med juni i år. Då fick vi som många andra samhällets stöd - då alla journalister inom Bonnier permitterades med 20 procent. Det löste vi på MT med förkortade arbetsdagar. Sedan 1 juli jobbar dock alla journalister som vanligt igen.

Sedan jag formellt blev chefredaktör den 1 september har vi medvetet satsat på att uppfylla det ni önskade i sommarens läsarenkät - att få mer i spalterna från Mora, Orsa, Älvdalen - och även Malung-Sälen, där systertidningen Falu Kuriren till vår glädje nu satsat och återinvigt en redaktion efter några års frånvaro.

Vi satsar nu på mer lokal journalistik, fler reportage om människor som gör något ovanligt eller utvecklande, ökar fokus på näringslivssatsningar, samt lägger mer kraft på granskning av kommunala beslut och fler "bakom kulisserna-reportage" i föreningar och klubbar.

Det här har redan gett utdelning. Den positiva trenden har förstärkts. De senaste veckorna och månaderna har vi som jobbar på Mora Tidning mötts av glada tillrop från våra läsare och kunder med försäkringar om att vi blivit märkbart mer lokala och bättre.

Tack vare ert ökande stöd har vi nu chansen att blicka framåt med tillförsikt och satsa på att bli än mer lokala och ännu bättre på att leverera det du vill läsa om i vår tidning - och på webben.

MT är länets näst största tidning, efter Falu Kuriren. Tack vare er. Tack för förtroendet.