Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Laggar: Christoffer är MT:s nye Orsareporter

Det går bra för Mora Tidning. Tack vare dig som läser detta. Satsningen på mer lokal journalistik och större lokal närvaro har gett utdelning.

Därför har MT beslutat att satsa vidare och har rekryterat en ny medarbetare. Därmed utökas antalet journalister på tidningen med en extra journalisttjänst. Mora Tidning har nu sex lokala journalister i Mora, Orsa och Älvdalen. För ganska precis ett år sedan fick tidningen ett tillskott på tre nya lokala journalisttjänster, mig inkluderad som ny chefredaktör på plats i Mora.

Vår nye reporter Christoffer Landgren har redan börjat jobba så smått på sitt nya uppdrag. Han ska fortsättningsvis i huvudsak vara tidningens Orsareporter– och bevaka stort och smått i kommunen.

Christoffer är 28 år. Han är född och uppvuxen i småländska Växjö. Journalistiken har funnits med länge i hans liv.

– Redan i sjunde klass sa en lärare till mig att jag borde bli journalist. Intresset har väl alltid funnits där sedan dess. Jag gillar att utmana mig själv, säger han.

Karriären är relativt ny för Christoffer. Han gick Vätterbygdens folkhögskolas journalistlinje 2015-2017. Studiekamrat var bland andra MT-sportens Mathias Andersson.

Sedan dess har Christoffer främst arbetat för smålandstidningar, men även för SVT i Småland. Senaste uppdraget var dock för Alingsås Tidning i Västra Götaland.

– När chansen kom att få ett heltidsjobb vid Mora Tidning agerade jag direkt. Jag har alltid önskat jobba i norra Dalarna, med det stora utbudet av underbar natur och stort fritids- och sportutbud. Det är otroligt vackert här. Jag njuter varje dag, säger han.

Christoffers yrkeskompetens är bred. Han har jobbat som allmänreporter såväl som sportreporter och även med varierande kulturuppdrag. Bra erfarenheter för en lokalreporter.

– Att jobba med lokaljournalistik, som nu i Orsa, ser jag som extra viktigt. Att informera, granska och upplysa läsarna i en bygd om det som händer och berör dem är naturligtvis otroligt viktigt, säger han.

Christoffer önskar starka läsarkontakter.

– Jag hoppas att många tipsar mig om allt det som de vill se i tidningen och på vår sajt. Stort som smått. Jag önskar också "feedback" på det jag gör, så att jag kan utvecklas till den Orsareporter jag vill vara för alla läsare, säger Christoffer Landgren.