Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Eriksson i fortsatt EM-ledning

Mats Eriksson från Borlänge gick vidare i söndagens första elimineringsrunda när dragracing-EM kördes på Tierp Arena.
Vilket betyder att han behåller ledningen i EM-tabellen till nästa tävling i Finland om fyra veckor.

Mats kvalade in på en tredje plats på 6.00 sekunder/389 km/h strax efter Roger Johansson, Göteborg 5.99 sekunder/388 km/h och kvalettan Niclas Andersson, Näsviken 5.98 sekunder/380 km/h.

Söndagens första runda bjöd på vinst för Mats där han skulle möta Avestabon, Andreas Artursson. Tyvärr fick Andreas rulla undan sin bil från startlinjen och Mats fick en solorunda. Han gick i mål på 6.12 sekunder.

Simon Gustafsson, Borlänge som kör i Pro Stock klassen tog hem ett nytt personbästa tid på 1/8 delen och kvalade in på en andra plats efter första repan. Men blev utslagen av Magnus Petersson, Nässjö i första elimineringsrundan.

Förutom Europamästerskapen kördes även SM i tre klasser och EDRS Nordic Pro i motorcykel samt European Dragracing Series mästerskap i helgen.

Dock var den största utmaningen vädret. Det såg lovande ut när helgen startade, men under lördagen och söndagen var kampen hård mellan racingen och regnskurarna.

I övriga klasser var det Borlängebon Kent Forschner-Hell som kvalade bäst på en andra plats i Super Street, Peter Trång, Avesta slutade som kval tvåa, liksom Moratjejen Annica Larsson i Super Gas. Men som sagt stoppade regnet vidare tävlingar på söndagen och tävlingen blåstes av vid 16-tiden.

Nästa EM-deltävling körs om fyra veckor i Alastaro, Finland. I SM och EDRS är nästa tävling på Tallhed i Orsa under midsommar helgen.