Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Cato Moldskred lämnar Brage

En av Brages mest tongivande spelare under säsongen – norrmannen Mats Cato Moldskred – lämnar klubben.

– Jag är ganska mentalt slutkörd, säger Moldskred.

Det blir ingen fortsättning i Brage för mittfältaren Mats Cato Moldskred. Under tisdagskvällen blev det officiellt att han lämnar klubben.

– Jag vill göra något nytt nästa år. Jag har tänkt på det ett tag och pratade med Bosse (Wålemark) innan beslutet. Jag har känt att efter allt som hänt så är jag trött. Helt ärligt så känner jag mig ganska mentalt utkörd. Det var tufft på slutet med allt som hände, att veta att vi skulle åka ur. Jag har aldrig varit med om det förr, besvikelsen.

Mats Cato Moldskred, som utnämndes till "Årets Serik" av Serik fans, talar också varmt om Bragesupportrarna.

– Det har varit lätt att ha en dialog med dem, de är jordnära och allt stöd man får är glädjande. Så känner nog alla i vårt lag.

Någon ny klubbadress är inte klar för Mats Cato Moldskred, vars framtidsplaner är mycket osäkra. Först vill han låta beslutet sjunka in.

– Nu ska jag åka hem till Norge och ha lite semester och lugn och ro och tänka på hur jag vill gå vidare.

Angående Brages framtid tror han att föreningen är på väg åt rätt håll igen.

– Det verkar som om Brage har lite planen klar nu. Man börjar på nytt. Bosse är jäkligt duktig och Gurra (Gerhard Andersson) har verkligen hjärtat, han kommer att vara väldigt viktig.

Vad gäller truppen hoppas Mats Cato Moldskred att Brage hittar en jämvikt mellan etablerade spelare, yngre talanger och nyförvärv inför nästa år.

– Det har varit en tung säsong där vi tappat många spelare – jag säger "vi" för det är så jag känner än – och nu blir det viktigt att hitta en bra balans. Vi har många unga spelare som kommer upp nu, samtidigt som det kommer att vara väldigt viktigt att man klarar av att behålla etablerade spelare som Peter Magnusson, Adam Gradén, Patrik St Cyr och Peter Nilsson. De är viktiga att ha med vidare, samtidigt som man också måste få in lite mer tyngd i truppen.