Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Björke lämnar Mando Diao

Efter elva år som medlem lämnar klaviaturspelaren Mats Björke Mando Diao.
– Jag måste kasta mig ut på djupt vatten för att kunna gå vidare och utvecklas i den riktning jag vill gå, säger han.

När Mando Diao kommer för att uppträda under Skid-VM blir det utan Mats Björke. Han lämnar bandet och turnélivet. Han är i stället aktuell som producent och med kompositör av Thorsten Flincks kommande album Till flickorna på Upplandsgatan 71, från fiaskot mittemot. Det är också rollen som producent han vill koncentrera sig på.

– Jag känner att jag har behövt omvärdera allt och måste kasta mig ut på djupt vatten för att kunna gå vidare och utvecklas i den riktning jag vill gå. Att uppnå min fulla potential kräver ett heltidsengagemang, säger han i ett pressmeddelande.

Han driver en studio i Stockholm och har tidigare bland annat producerat Beat Funktion, Caviare Days och tidigare Sugarplum Fairy-medlemmen Carl Noréns soloskiva.

– För mig är känslor centrala i musikskapandet, det spelar ingen roll vad jag jobbar med för genre, det måste kännas och det måste finnas energi i musiken. Jag älskar att laborera med ljud och att söka efter detaljer i arrangemang.

Mats Björke började spela med bandet efter att deras tidigare klaviaturspelare Daniel Haglund fått sparken 2003. Det dröjde dock ett par år innan han blev fullvärdig medlem. På senare år har både Björke och Haglund spelat med Mando Diao.

Thorsten Flincks album släpps på Sony den 26 november och skivan innehåller låtar och samarbeten med bland annat Staffan Hellstrand, Björn Olsson samt Thomas G:son. Den har spelats in i Mats studio med musiker som Carl Johan Fogelklou (Mando Diao), Patrik Heikinpieti (Mando Diao m.fl) och Carl Ekerstam (Ola Magnell, Cajsa Siik, Anders F Rönnblom, m.fl).

DT har sökt Mats Björke för en kommentar.