Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matilda föredrar gammalt före nytt

/
  • Matilda Jansson, bördig från Vansbro, bor nu mer i Stockholm och arbetar bland annat med musikalen Leva Livet.

Matilda Jansson är tjejen från Vansbro som i november 2010 blev känd genom artistnamnet White Cigar och singeln Annie som spelades in i USA samma år.

Annons

Men det är inte bara inom musiken som Matilda är aktiv, just nu medverkar hon i en musikal och har även drömmar om att åka till USA igen.

Som person beskriver Matilda sig själv som glad, varm och positiv och en person som vill att alla människor ska känna sig trygga och bekväma kring henne. Hon säger även att hon har bra fantasi och tror att det är därför som hon har så lätt att skriva texter till sina låtar.

– Jag har väldigt lätt för att hitta på historier och jag älskar att skriva, oftast så skriver jag faktiskt för att varva ner, säger hon.

I sjuan började Matilda att intressera sig för musik på riktigt och när hon kom till Stockholm på rockgymnasiet började hon att skriva egna låtar. Från början var det poprock som gällde men nu är hon mer inne på jazzpop.

– Naturligtvis kommer rocken alltid att finnas i mitt hjärta eftersom det var det jag började med, men nu är jag väldigt fascinerad av 50-talet och det är väl där jag får min inspiration ifrån nu.

Förutom musiken är Matilda mycket intresserad av vintage och älskar att handla på second hand. Hon gillar även att baka och att blogga och ser sig själv som en äkta djurvän.

- Jag är vegetarian och skulle verkligen vilja åka iväg på något slag expedition för att hjälpa djur, dels för att prova om jag klarar av det men även för att jag så gärna vill hjälpa de djur som har det svårt.

En vanlig dag för Matilda består mycket av stress eftersom hon alltid har många bollar i luften. Just nu tränar hon för fullt med musikalen Leva livet som hade premiär på China teatern i Stockholm i januari.

– Jag är stand in för en av huvudrollerna samt en av birollerna så om någon inte kan vara med av någon anledning så får jag hoppa in istället, därför både måste och vill jag vara på teatern varje dag för att vara beredd om något skulle hända.

När Matilda kommer hem från teatern sätter hon sig ofta och skriver eller pysslar för att varva ner, och drömmer lite om framtiden så klart.

– En stor dröm jag har är att någon gång flytta till Los Angeles eller New York, jag är väldigt fascinerad av USA och därför skulle det vara väldigt roligt att flytta dit.

På frågan om hur hennes framtid ser ut så svarar hon att hon nu närmast ska börja plugga igen, musik, teater och musikal. Vidare vill hon hålla på med något som gör henne lycklig och att hon vill kunna försörja sig på musiken eller något annat estetiskt.

– Jag vill att allmänheten ska känna igen sig i mina texter, att texterna ska betyda något och att människor ska kunna relatera sig själva till dem.

Annons