Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias portad från landslagsläger

Annons

I morgon samlas herrlandslaget i längdskidor i Sollefteå för säsongens första träningsläger.

Men veteranen Mathias Fredriksson får inte vara med. Så han tränar i Norge i stället.

Mathias Fredriksson bekräftar för TT att han är utestängd från upptaktslägret i Sollefteå, som pågår till 11 juni. Han vill inte vidare kommentera saken.

När landslagskollegorna samlas i Sollefteå på tisdagen för säsongens första läger, på barmark, befinner sig Mathias Fredriksson i norska Sognefjell och tränar på natursnö med bland andra finska landslaget.

Efter 15 år i världseliten har Mathias Fredriksson fått okej för ett eget upplägg inför kommande säsong. Han är kvar i landslaget, men har inte köpt träningsupplägget.

Om det blir några läger alls med landslagskompisarna återstår att se. Tills vidare ställs han utanför.

Det som Mathias Fredriksson, och flera aktiva med honom, bland annat vände sig mot när det gällde den nye herrkaptenen Bengt Stattins träningsupplägg var frånvaron av snöläger. Det är barmark som gäller på fem läger fram till november _ dock är även fem kortare läger i skidtunneln i Torsby med på programmet.

Bengt Stattin inser att särbehandlingen av Fredriksson kan ifrågasättas av lagkamrater. TT har försökt nå Bengt Stattin för en kommentar. Tidigare har han i en TT-intervju sagt:

TT

Mer läsning

Annons