Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste kunna lita på expertis

Bo Jansson skrev (24/9) en mycket sund debattartikel om Alsbäcks skola. Vi i Centerparitet har under 1,5 års tid kämpat med de övriga i oppositionen för en skola i Torsång. Vi har arbetat för att köksmoduler och skolmoduler ska vara i Alsbäcks skola under den tid som Torsångs nya skola projekteras och byggs. Fritidsaktiviteter och föreningsliv kan sedan få plats i skolan efter skoldagens slut.

Tyvärr genomfördes inte det beviljade beslutet om köksmoduler i Alsbäcks skola utan informationen blev att alla skolmoduler byggs i Ornäs och eleverna ska flyttas dit på obestämd tid.

Trots upprepade mätningar har det inte kunnat påvisats skadliga ämnen i cirkulationsluften i Alsbäcks skola. Som politiker måste man kunna lita på den expertis som har mätt luften i skolan. Det är inte försvarbart att bygga moduler vare sig i Ornäs eller i Alsbäck utan skjutsa maten till eleverna som Bo Jansson föreslog i sin debattartikel, och att mycket skyndsamt bygga en ny småskola i Torsång, granne med dagisverksamheten.

Lena Löfgren-Berglund (C)

ledamot

Irene Widlund Bjurman (C)

ersättare  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare