Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste kunna lita på expertis

Annons

Bo Jansson skrev (24/9) en mycket sund debattartikel om Alsbäcks skola. Vi i Centerparitet har under 1,5 års tid kämpat med de övriga i oppositionen för en skola i Torsång. Vi har arbetat för att köksmoduler och skolmoduler ska vara i Alsbäcks skola under den tid som Torsångs nya skola projekteras och byggs. Fritidsaktiviteter och föreningsliv kan sedan få plats i skolan efter skoldagens slut.

Tyvärr genomfördes inte det beviljade beslutet om köksmoduler i Alsbäcks skola utan informationen blev att alla skolmoduler byggs i Ornäs och eleverna ska flyttas dit på obestämd tid.

Trots upprepade mätningar har det inte kunnat påvisats skadliga ämnen i cirkulationsluften i Alsbäcks skola. Som politiker måste man kunna lita på den expertis som har mätt luften i skolan. Det är inte försvarbart att bygga moduler vare sig i Ornäs eller i Alsbäck utan skjutsa maten till eleverna som Bo Jansson föreslog i sin debattartikel, och att mycket skyndsamt bygga en ny småskola i Torsång, granne med dagisverksamheten.

Lena Löfgren-Berglund (C)

ledamot

Irene Widlund Bjurman (C)

ersättare  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare